Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 20 mei 2018 om 14:12 uur. 

Donderdag start de 60ste editie van de Tong Tong Fair

DEN HAAG - Van 24 mei tot en met 3 juni vindt de 60e Tong Tong Fair plaats op het Malieveld. De organisatie grijpt dit jubileum aan om op zoek te gaan naar de Indische footprint: hoe verindischt is Nederland?Van sambal als nationale smaakmaker en kipsatť in ieder eetcafť tot en met de invloed van Indische Nederlanders op de jazz, rock, pop en literatuur. Er is muziek van o.a. Wouter Hamel, Sjors van der Panne en Massada. Voor food-for-thought zorgen tentoonstellingen en discussies, voor het echte eten ga je naar de immense Eetwijk.

Nieuw uiterlijk
De jubilerende Tong Tong Fair krijgt een nieuw uiterlijk en ook de routing binnen verandert. De organisatie wil meer laten zien van de vele culturele activiteiten, die daarom in nieuwe paviljoens en meer verspreid over het evenemententerrein worden aangeboden. Terug van weggeweest, is de imposante nachtblauwe bogentent (van buiten wit), die in een geŁpdatete versie op het Malieveld wordt opgebouwd. Ook de beroemde Eetwijk wordt uitgebreid; de paviljoens Oost, West en Noord krijgen concurrentie van Zuid.

Eetwijk
Er staan meer dan 25 grote en kleine eethuizen in De Eetwijk waar gerechten worden aangeboden die zelden buiten de Tong Tong Fair worden geserveerd. In 2018 wordt o.a. Bir Pletok aangeboden, een eeuw geleden een gewild alternatief voor bier in Batavia. Met ingrediŽnten als djahť, sereh, goelah djawa en specerijen was dit drankje zonder alcohol minstens zo dorstlessend als het Hollandse bier.

4 Nieuwe tentoonstellingen
Er zijn vier tentoonstellingen, o.a. over Indische iconen in de Nederlandse popmuziek, zoals The Tielman Brothers, Sandra Reemer, Blue Diamonds, Massada e.v.a.. Een andere expositie, Naar Holland, pakt een meer beladen onderwerp aan en richt zich op de vraag waarom Indo-Europese Nederlanders (Indoís) naar Nederland vertrokken na de onafhankelijkheid van IndonesiŽ. Waren zij repatrianten, migranten of vluchtelingen? Het is een onthutsend relaas van de bijna onmogelijke positie waarin Indo-Europeanen verkeerden: zowel in IndonesiŽ als in Nederland ongewenst. Een derde tentoonstelling is gewijd aan de geschiedenis van de Tong Tong Fair (1959). Een vierde tentoonstelling, Tropenjazz, vertelt het verhaal van de jazz in Nederlands-IndiŽ, een project van muziekantropoloog en pianist Henk Mak van Dijk. Deze expo zal later ook in IndonesiŽ te zien zijn.

Wouter Hamel, Sjors van der Panne
Muzikale topgasten uit Nederland zijn Wouter Hamel, Sjors van der Panne, Astrid Seriese, Massada en vele anderen. De Haags-Indische illusionist Dan LeFay, die tweemaal Nederlands kampioen goochelen was, maakt een exclusieve show voor de Tong Tong Fair: Een Indische mindhug.

Uit IndonesiŽ komt de wereldberoemde pentjak silat speler (martial arts) Cecep Arif Rahman over met een gezelschap van zes pentjakkers. Er is veel krontjong en gamelanmuziek, worldjazz o.a. van stergitarist Balawan en zijn 8 man tellende gamelanformatie Batuan Ethnic Fusion, waarmee hij zijn weergaloze fusion van Oosterse en Westerse muziek ten gehore brengt.

In Studio Tong Tong treden bekende schrijvers aan zoals Wieteke van Dort, Yvonne Keuls, illustrator Peter van Dongen (winnaar van de Stripschapprijs 2018), Marion Bloem, en thrillerauteur Tomas Ross.

Yogyakarta, Malang, Wondama (West Papua)
De Tong Tong Fair brengt in 2018 weer honderden deelnemers uit het buitenland op de been ó standhouders, artiesten en officials. In het IndonesiŽ-Paviljoen ontmoet je in 2018 standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Wondama (West-Papua), Bukittinggi (West-Sumatra) en Bali. Het aanbod is immens en voor elke portemonnee; het varieert van een bamboe fluit en batik blouse tot antiek zilverwerk. Ook is er toeristische informatie verkrijgbaar. Heb je plannen om naar IndonesiŽ te reizen? Dan begint hier de voorpret.

Grand Pasar
Een eye catcher, zeker nu in 2018 weer de grote donkerblauwe bogentent wordt opgezet, is de Grand Pasar. Hier staan standhouders uit Nederland, IndonesiŽ, Vietnam, MaleisiŽ, Singapore, India en Zuid-Korea. De aanwezigheid van al deze standhouders uit AziŽ maakt dat velen de Tong Tong Fair ervaren als een bezoek aan Zuidoost-AziŽ en de Pacific maar zůnder de jetlag en zůnder de torenhoge vliegkosten.

Kooktheater
Het populaire Kooktheater biedt in 2018 een fonkelnieuw programma met gasten als Annemarie Pronk en Francis Kuijk (Heel Holland Bakt), foodstylist Vanja van der Leeden (o.a. Elle Eten), Marnix Benschop (o.a. ex-NoMa, Fat Duck), Betty van Enst (24Kitchen) en de internationale topchef Norman Musa. Nieuw dit jaar zijn ook de masterclasses waarin experts focussen op technische vaardigheden, bijvoorbeeld pangsit vouwen, lemper rollen en snijtechniek.

Activiteiten in Den Haag
Diverse Haagse instellingen organiseren ter gelegenheid van de Tong Tong Fair speciale (Indische) activiteiten, zoals Rederij Willemsvaart, het Nationaal Archief, Paard en het Gilde. Ook participeren verscheidene Haagse instellingen in het culturele programma van de Tong Tong Fair, zoals de Koninklijke Bibliotheek en Museon.

Gratis wayang-voorstelling in de schemering van het Haagse Bos
Mystiek, spannend, onvergetelijk. Poppenspeler Ananto Wicaksono uit Yogyakarta komt over voor een wayang-voorstelling in het schemerduister, onder de eeuwenoude bomen van de Koekamp in het Haagse Bos. Hij maakt een speciale voorstelling voor de jarige Tong Tong Fair, over de Haagse Ooievaar en zijn Javaanse nicht Bangau Tong Tong. Data zaterdag 26 mei en vrijdag 1 juni om 22.15 uur. Gratis!

Tijden en prijzen
De 60e Tong Tong Fair (24 mei t/m 3 juni 2018) duurt elf dagen en is dagelijks geopend van 12.00 Ė 22.00 uur. Dagkaarten volwassenen Ä 15,00 (voorverkoop Ä 12,00); kinderen Ä 4,50 (voorverkoop Ä 4,00). Avondkaarten Ä 9,50 (vanaf 18.00 uur). Elfdaags passe-partout vanaf Ä 65,00. Voor e-tickets tegen gereduceerd tarief: https://tongtongfair.nl/ticketshop/.

Bereikbaarheid
Het Malieveld is op verschillende manieren goed bereikbaar dankzij z`n centrale ligging. De locatie is ideaal gelegen naast Den Haag Centraal Station en de Utrechtse Baan. Als je met de auto Den Haag inrijdt via de centrumring volg je de borden Malieveld. Onder het Malieveld bevindt zich een grote parkeergarage waar je je auto kwijt kunt. Een andere optie is Interparking op het Korte Voorhout. Het Malieveld is met het openbaar vervoer ook goed bereikbaar. Vanaf Den Haag Centraal Station loop je er binnen vijf minuten naartoe. Ook stoppen er verschillende buslijnen bij het Malieveld.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 13 NOVEMBER 2018

 - Tarieven Haags OV tot wel 14% verhoogd - 7 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

 - ĎRijswijkse Muziekbuurt eerste wijk zonder openbaar vervoerí - 3 reacties

 - Provincie en MRDH intensiveren samenwerking - 1 reactieGelezen: 691 keer.Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!