Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 17 juli 2017 om 12:57 uur. 

Onderhandelingsakkoord GVB en vakbonden

AMSTERDAM - Na een moeizaam traject ligt er dan toch een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao en sociaal plan bij het GVB in Amsterdam. Ook heeft de or-delegatie nog een extra akkoord gesloten met daarin een meerjarenplan inclusief de aanpak van werkdruk.Eric Vermeulen, bestuurder FNV Publiek belang: ‘De medewerkers bij GVB krijgen per jaar 2% loonsverhoging en verhoging van hun toeslagen. Ook gaat GVB zich inspannen om nog dit jaar 200 echte banen aan te bieden voor structureel werk en krijgen uitzendkrachten uitzicht op een vaste baan. Wij leggen het resultaat van de cao en het sociaal plan positief aan onze leden voor. Als zij instemmen, wordt de cao echt van kracht.’

Sociaal plan
Het goede Sociaal Plan, dat GVB al jaren kent, inclusief geen-gedwongen-ontslag-garantie en inkomensgarantie, wordt vernieuwd. Dit vernieuwde Sociaal Plan loopt van 1 januari 2018 tot 1 januari 2022, houdt de geen-gedwongen-ontslag-garantie en inkomensgarantie en sluit boventalligheid uit voor het rijdend en sleutelend personeel. Nieuwe elementen betreffen o.a. keuzemogelijkheden na één jaar boventalligheid.

Belangrijkste punten cao
• De looptijd is twee jaar, dus van 1 januari 2017 tot 1 januari 2019.
• Alle schaallonen en alle relevante toelagen en toeslagen worden met terugwerkende kracht (dus m.i.v. 1 januari 2017) met 2% verhoogd.
• Alle schaallonen en alle relevante toelagen en toeslagen worden met ingang van 1 januari 2018 opnieuw met 2% verhoogd.
• GVB gaat zich inspannen om in 2017 200 nieuwe vaste contracten aan te bieden voor structureel werk. Over 2018 worden eind 2017 afspraken gemaakt.
• Het streven naar een leefbaar loon voor uitzendkrachten. Afgesproken is dat ze minimaal 28 uur per week aangeboden zullen krijgen (tenzij ze dat zelf niet willen) en een doorstroom mogelijkheid krijgen naar een vaste baan bij GVB.
• Afspraak om in 2018 de mogelijkheden te onderzoeken om een ouderenregeling te ontwikkelen die binnen wettelijke en fiscale kaders mogelijkheden moet bieden om vervroegd te kunnen stoppen met werken.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 9 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 3 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 721 keer.