Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 20 oktober 2012 om 14:59 uur. 

BAM bouwt stadskantoor Delft

DELFT - Het college van B&W van Delft heeft besloten dat de opdracht voor de bouw van het stadskantoor en de daaraan verbonden stationshal definitief kan worden gegund aan BAM Utiliteitsbouw BV. Vrijdag is de aannemingsovereenkomst ondertekend tussen BAM en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV.Eind september nam het college het besluit tot voorlopige gunning. Daarna zijn de overige inschrijvers en de raad in de gelegenheid gesteld te reageren. Op basis daarvan kan de opdracht nu definitief worden gegund. De aannemingsovereenkomst omvat de realisatie van zowel het stadskantoor als de stationshal. De aanneemsom voor het deel van het stadskantoor past binnen het taakstellend budget dat de gemeenteraad in december 2011 heeft vastgesteld.

Het college is tevreden over het verloop van de aanbestedingsprocedure. De realisatie van het stadskantoor verloopt volgens planning. In maart 2013 zal worden gestart met de bouw. Het grootste gedeelte van het stadskantoor is eind 2015 gereed. Zodra de treinen door de spoortunnel gaan rijden en de huidige treinsporen verwijderd kunnen worden, wordt het stadskantoor verder afgebouwd. Naar verwachting is begin 2017 het stadskantoor helemaal af.

BAM staat voor een interessante bouwopgave. Rond de OV-Knoop vinden de komende jaren verschillende werkzaamheden plaats door diverse bouwbedrijven, zoals de bouw van de tunnel en het ondergrondse station, de inrichting van de openbare ruimte en binnenkort dus ook het stadskantoor en de stationshal. Het gebouw, ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft, krijgt een centrale plek in het nieuwe spoorzonegebied. Dit wordt een nieuwe levendige wijk, die grenst aan de historische binnenstad van Delft en die na het verdwijnen van het spoorviaduct verder gestalte zal krijgen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 9 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 3 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 2391 keer.