Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-4-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 17 oktober 2012 om 14:41 uur. 

Minder bomenkap Laan van Meerdervoort

DEN HAAG - De Laan van Meerdervoort wordt tussen het Azaleaplein en de Thorbeckelaan opnieuw ingericht. De plannen hiervoor zijn eind 2011 vrijgegeven voor de inspraak. De gemeente Den Haag heeft veel reacties ontvangen en overleg gevoerd met belanghebbenden.Het ontwerp is vervolgens aangepast: er komen minder parkeerplekken langs de Laan van Meerdervoort en daardoor kunnen er meer bomen blijven staan. Wethouder Peter Smit (Verkeer): "We willen de verkeersveiligheid verbeteren door fietspaden aan te leggen. Daarnaast is het hard nodig om de parkeerdruk in de Vruchtenbuurt omlaag te brengen. Daarom komen er extra parkeerplekken. Het plan is substantieel gewijzigd en verbeterd, maar we houden wel vast aan deze uitgangspunten."

Op de Laan van Meerdervoort komen 206 nieuwe parkeerplaatsen. Oorspronkelijk waren dit 266 plekken. Het aantal bomen dat verdwijnt, is teruggebracht van 242 naar 196. Er blijven 13 beeldbepalende populieren staan en na de herinrichting worden er 33 iepen terug geplant. Ook komen er 157 nieuwe bomen, zowel in de middenberm als langs de zijde van de huizen. De nieuwe bomen worden groter dan in het oorspronkelijke plan. Het gaat om iepen met een stamomtrek van 40-45 centimeter en bloesembomen met een stamomtrek van circa 30 centimeter. Om het groene karakter van de Laan te versterken, worden de bomen in vier rijen geplant waar dat nu nog twee of drie rijen zijn.

Verkeersveiligheid
De Laan van Meerdervoort heeft nu een brede rijbaan met een fietsstrook. De brede rijbaan nodigt uit tot hard rijden, wat een ongewenste situatie is. Door de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen langs de Laan wordt de rijbaan smaller en de verkeerssituatie overzichtelijker. De fietsstrook verdwijnt en hiervoor in de plaats komen vrijliggende fietspaden. Vrijliggende fietspaden zijn veiliger en bieden bovendien meer comfort voor de fietser.

Parkeren
De Vruchtenbuurt kent een hardnekkig parkeerprobleem. Om dit op te lossen, zijn 500 extra parkeerplaatsen nodig in deze wijk. De 60 plekken die niet aan de Laan van Meerdervoort komen, worden elders in de Vruchtenbuurt aangelegd. De actiegroep `Laat de Laan de Laan` heeft hiervoor suggesties aangedragen, maar niet alle plekken waren geschikt. Smit: "In de Vruchtenbuurt worden al 300 extra parkeerplekken aangelegd. Meer is gewoon niet verantwoord, het moet ook groen en leefbaar blijven."

De actiegroep Laat de Laan de Laan heeft op veel bomen posters gehangen als protest tegen de dreigende kap. De bewoners noemen het nieuwe plan "drie keer niks en een wassen neus".
Omroep West


 Mail deze pagina HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 22 APRIL 2017

 - D66: Den Haag krijgt de stadsentree die het verdient - 4 reacties

 - SP Zuid-Holland: Investeer meevaller in goed en betaalbaar OV


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 21 APRIL 2017

 - Kabinet verlaagt leeftijdsgrens buschauffeurs naar 18 jaar - 12 reacties

 - Lik op stuk bij overlast in openbaar vervoer Utrecht - 4 reactiesGelezen: 1760 keer.