Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-11-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 2 april 2008 om 16:30 uur, bron: Gemeente Den Haag. 

Transferium P+R Hoornwijck vanaf 9 april open

Woensdag 9 april gaat P+R Hoornwijck open. Het is het eerste Haagse transferium en ligt aan de Laan van Hoornwijck bij de afslag A4, knooppunt Ypenburg. Bezoekers en forenzen kunnen er de auto parkeren en met de Binnenstad Express, tramlijn 15, in een kwartiertje in de Haagse binnenstad zijn.Als kennismakingsactie is de eerste maand het parkeren en reizen met de tram gratis (vanaf 9 april tot en met 9 mei).

Tramlijn 15 rijdt elk kwartier naar de binnenstad, op zaterdagen is dat zelfs om de twaalf minuten. De Haagse verkeerswethouder Peter Smit roept automobilisten die de stad bezoeken op om het transferium en het verder reizen met de tram uit te proberen. Het gebruik van de P+R Hoornwijck is goedkoop, makkelijk en snel. Geen gezoek naar een dure parkeerplaats en geen last van verkeersdrukte.

Kosten

Het parkeergeld, plus een retour naar de binnenstad voor vier personen kost elke avond (vanaf 17.00 uur) en in het weekeinde 7 euro, onafhankelijk van de lengte van het verblijf in de stad. Bij een hele dag kan het voordeel zo oplopen tot ruim tien euro. Op werkdagen kost de combikaart voor het parkeren en de tramrit voor forenzen 10 euro of is er een aantrekkelijk abonnement mogelijk.

P+R Hoornwijck is een proefproject van de gemeente Den Haag in samenwerking met onder meer de HTM en de Stichting Marketing Haagse Binnenstad. Naast forenzen is het bedoeld voor bezoekers van Den Haag uit omliggende gemeenten zoals Rijswijk, Zoetermeer en Delft en bewoners uit de Haagse Vinex-wijken. In totaal zijn 420 parkeerplaatsen beschikbaar.

Meer informatie staat op de site www.binnenstadexpress.nl.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017

 - Geen trams door slechte staat van de sporen

 - SP Limburg bezorgd over toename inzet vrijwilligers in OV


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

 - Contant geld uit bussen van Connexxion in Haaglanden - 5 reacties

 - Pelikaanlezing Blauwe Tram in de Oude Kerk in Voorburg - 9 reactiesGelezen: 2624 keer.